Praktijk informatie

Wanneer belt u met de praktijk? Wat kan de assistente voor u doen? De belangrijkste weetjes hebben we hier voor u op een rijtje gezet.

Bellen met de praktijk
Op werkdagen is er altijd iemand aanwezig in de praktijk. Als u het nummer van de praktijk belt en kiest voor optie 3, krijgt u altijd de assistente aan de telefoon. Zij helpt u verder of verbindt u door met de huisarts. Voor het maken van afspraken en het aanvragen van recepten zijn vaste tijden waarop u kunt bellen. De telefoonlijnen worden veel gebruikt en kunnen dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistente door het gesprek kort en duidelijk te houden.

De assistentes
Op onze praktijk zijn de volgende assistentes werkzaam: Joyce en Marjan.

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische consult. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen en herhalingsrecepten. Als u belt om een afspraak te maken en het spreekuur zit vol, dan zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten. Daarnaast heeft ook de assistente een beroepsgeheim.

Verrichtingen en onderzoek
Voor eenvoudige verrichtingen kunt u elke werkdag ook terecht bij de assistente. U dient hiervoor wel een afspraak te maken. Eenvoudige verrichtingen zijn bijvoorbeeld het verbinden van wonden, injecties, uitspuiten van oren, gehoortest, maken van uitstrijkjes en het verwijderen van hechtingen. Vrouwen kunnen nog wel eens last hebben van blaasontsteking. Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Geef uw urine voor 10 uur 's ochtends af bij de assistente en u kunt meestal aan het eind van de middag al bellen voor de uitslag. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje. 

SALTRO
Indien u verwezen bent naar het SALTRO voor bloedonderzoek kunt u hier de openingstijden en locaties terugvinden: Saltro locaties Nieuwegein